نمایشگاهِ آثار نمایشگاه خوشنویسی حبیب رمضانپور در فرهنگستان هنر افتتاح و در کنار آن درباره هنر خوشنویسی سخنرانی شد.
به گزارش ایسنا، نمایشگاه آثار حبیب رمضانپور، عصر پنجشنبه، ۱۹ مهرماه، در فرهنگستان هنر افتتاح و از کتاب گوهر مقصود که منتخبی از آثار خوشنویسی این هنرمند است نیز رونمایی شد.
وی ادامه داد: تربیت شاگردان نیز از ویژگیهای استاد رمضانپور است؛ مانند سایر اساتید هنر که شاگردانی تربیت کردهاند. آمیختگی هنر استاد با فرهنگ و دین و تمدن اسلامی از دیگر ویژگیهای اوست. خلاقیت و نوآوری در کنار بهرهگیری از آثار گذشتگان، ترکیبی از سنت و نوآوری را در کارهای استاد رمضانپور به وجود آورده است. امیدواریم آثار ایشان در نمایشگاههای بینالمللی ظهور و بروز بیشتری پیدا کند چراکه یکی از راههای نشر فرهنگ اسلامی، همین هنر خوشنویسی است.
خسروپناه در پاسخ به اینکه حکمت چیست؟ گفت: حکمت همان است که قرآن میفرماید:"و ما یذکر إلا أولوا الألباب." اولوا الألباب یعنی صاحبان خرد ناب؛ کسانی که عقل نظری، عقل عملی، عقل معاش و عقل معاد را به کار میگیرند. جمع این چهار عقل، نتیجهاش حکمت است. پیشنهاد من این است که بر"هنر حکمی" تأکید کنیم، نه"هنر سنتی" در مقابل"مدرن." چرا که حکمت، هر چهار عقل را در بر میگیرد.
او در ادامه به گذشته خوشنویسی پرداخت و ادامه داد: اگر به اصطلاح منطقیون که از واژه «حمل» استفاده میکردند دقت کنیم، اولین حمل هنر اسلامی را باید خوشنویسی دانست. ما اولین دوره خوشنویسی را از زمان ابنمُقله آغاز کردیم که خود از وزرای دوران عباسی که ابداع و تنظیم خطوط ششگانه و اصول دوازدهگانه خوشنویسی را به وی نسبت میدهند تا میرعماد که جریان اتحاد اسلامی را با خط نستعلیق در دوره صفوی ایجاد کرد.
او به رشد و توسعه خوشنویسی با خط نستعلیق نیز اشاره کرده و افزود: خط نستعلیق، از بدو پیدایش تا اواخر دوره قاجار، در قالب کتابت و قطعهنویسی بود که شامل سیاهمشق تا چلیپانویسی میشد و در این دوره، قطعات بسیاری نگاشته شد. قطعهنویسی بهمرور فراموش شد؛ ولی کتابت همچنان رونق خود را دارد. در دهه ۱۳۷۰ نیز، نرمافزارهایی برای کتابت با فونتی بر اساس خط استاد اخوین برنامهنویسی شد و پس از ایشان، کاوه اخوین نیز به این شیوه کار کرد و آثار موفقی در آن زمان پدید آمد.
این هنرمند خوشنویس آثار نفیس خوشنویسی را متعلق به قرون ۴ و ۵ هجری دانست و افزود: از دوره عباسی که ابنبواب، وزیر عباسی، حضور داشت، صفحهآرایی و قطعهنویسی شکل گرفت و از قرون ۶ و ۷ قمری نیز، با زبان فارسی تنظیم شد و پادشاهانْ هر خطهای را که فتح میکردند هنرمندان آن خطه را نیز با خود میبردند. با صنعتیشدن جهان و استفاده از چاپ، بهتدریج، خوشنویسی در حاشیه قرار گرفت و بهصورت چلیپانویسی و دفترنویسی به سیاهمشقنویسی رسید و کمکم از سفارش خارج شد.
Brasil Últimas Notícias, Brasil Manchetes
Similar News:Você também pode ler notícias semelhantes a esta que coletamos de outras fontes de notícias.
جایزه فیروزه محلی برای معرفی محصولات فرهنگی استمعاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان گفت: حضور در نهمین دوره جایزه فیروزه، زمینه حمایت و پشتیبانی از محصولات فرهنگی را برای هنرمندان استان فراهم میکند.
Consulte Mais informação »
گام اول برای تنظیم برنامه عملیاتی سند راهبردی سومین حرم اهل بیت(ع) برداشته شددر راستای تنظیم برنامه عملیاتی سند راهبردی سومین حرم اهل بیت(ع) قراردادی میان شهرداری شیراز و پایگاه استنادی علوم جهان اسلامی منعقد شد.
Consulte Mais informação »
انتشار فراخوان همایش «حقوق کودک و نوجوان در آثار هنری و ادبی»مدیریت پایش و ارزیابی سیاستهای آموزش هنر، معاونت پژوهشی فرهنگستان هنر برای برگزاری همایش «حقوق کودک و نوجوان در آثار هنری و ادبی» فراخوان داد.
Consulte Mais informação »
کانون هنرمندان ایرانی برونمرز: اسکار به فیلمسازان «مستقل و زیرزمینی» ایران توجه کندکانون هنرمندان ایرانی فیلم و تأتر برونمرز، روز سهشنبه سوم مهر با انتشار بیانیهای به چگونگی انتخاب نماینده سینمای ایران برای شرکت در رقابت اسکار اعتراض کرد.
Consulte Mais informação »
اسلامی: برای تحقق برنامه راهبردی و محوری در حوزه توسعه منابع انسانی تلاش می کنیممعاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: با افتتاح فاز نخست مرکز بینالمللی آموزش علوم و فناوری هستهای در اصفهان توانستیم یکی از برنامههای مهم، راهبردی و محوری سازمان انرژی اتمی ایران را در حوزه توسعه منابع انسانی آغاز کنیم.
Consulte Mais informação »
یکی از اماکن فرهنگی به هنرمندان دشت ورامین واگذار میشودنماینده مردم شهرستان ورامین، پیشوا و قرچک در مجلس شورای اسلامی، در پاتوق هنرمندان که در فرهنگسرای رازی برگزار شد، از واگذاری یکی از اماکن فرهنگی به هنرمندان دشت ورامین خبر داد.
Consulte Mais informação »