پس از اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» و انتقادها از اعمال خشونت علیه زنانی که تن به حجاب اجباری نمیدهند، اکنون موضع نامزدها در اینباره در انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۳ خبرساز شده است.
کمتر از دو سال پس از شکلگیری اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» و بالا گرفتن انتقادها از اعمال خشونت مأموران حکومت در برخورد با زنانی که تن به حجاب اجباری نمیدهند، اکنون موضعگیری نامزدها در اینباره در مناظرات تلویزیونی انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۳ خبرساز شده است.
با این حال، نتیجۀ دوران ریاست جمهوری احمدینژاد چیزی جز سختتر شدن شرایط پوشش جوانان و زنان ایرانی در عرصۀ عمومی نبود.در سال اول دولت احمدینژاد، طرح موسوم به «حجاب و عفاف» که در اواخر دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی ایران رسیده بود، ابلاغ شد و یک سال بعد یعنی در سال ۱۳۸۵، ونهای سبزرنگ گشت ارشاد در خیابانها بهطور گسترده ظاهر شدند.
مصطفی پورمحمدی، یکی از نامزدهای انتخابات ۱۴۰۳ که سابقهای طولانی در بخشهای امنیتی و قضایی حکومت دارد، مدعی شده که روحالله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، از همان آغاز تأسیس حکومت حامی زنان بود. روحالله خمینی به فاصله کوتاهی از انقلاب، قانون حمایت خانواده را لغو و حجاب اسلامی را در کشور اجباری کرد و به گفتۀ صاحبنظران، اینگونه اولین پایههای «نقض گسترده و سیستماتیک» حقوق زنان در جمهوری اسلامی آغاز شد.پورمحمدی در سال ۱۳۹۰، زمانی که رئیس سازمان بازرسی کل کشور بود، خطاب به مخالفان گشت ارشاد گفت: «همیشه شاهد انتقاد شما به نحوۀ برخورد نیروی انتظامی یا گشت ارشاد هستیم ولی هیچ گاه راهحلی مطرح نمیکنید. همیشه عنوان میکنید برخورد نکنید.
قالیباف در مناظره دربارۀ حجاب گفت: «بدپوششی و بیحجابی افت خانواده و جامعۀ ما است و نباید اجازه دهیم که اتفاق بیفتد.» او در یکی از مناظرههای این دوره خطاب به مجری تلویزیون، وجود حجاببانها در سطح معابر عمومی بهویژه خیابانهای پایتخت را بهکلی رد کرد. قاضیزاده در اشاره به نقش ایدئولوژیک حجاب اجباری در جمهوری اسلامی تأکید کرده که ارزش این موضوع، فراتر از باورهای مذهبی است: «امروز حجاب تنها یک عقیده نیست، بلکه یک نماد است.»قاضیزاده در شرایطی این ادعا را مطرح کرده است که مطالبۀ آزادی و برخورداری از حق انتخاب پوشش، بهویژه از ۲۶ شهریورماه ۱۴۰۱ و آغاز جنبش «زن، زندگی، آزادی» در میان بسیاری از زنان جامعۀ ایران پررنگتر از قبل شده است.
بایگانی فراتر از خبر گشت ارشاد حجاب اجباری تیتر دوم انتخابات ریاستجمهوری
Brasil Últimas Notícias, Brasil Manchetes
Similar News:Você também pode ler notícias semelhantes a esta que coletamos de outras fontes de notícias.
فیلم/ مردم در مناظرهها از نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری چه انتظاری دارند؟فیلم/ مردم در مناظرهها از نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری چه انتظاری دارند؟
Consulte Mais informação »
انتقاد گلرخ ایرایی، زندانی سیاسی، از «خیانت اصلاحطلبان»: برای بازگشت به قدرت از مردم بهعنوان...پاسخ مبهم سعید جلیلی، نامزد انتخابات ریاستجمهوری، به سوال درباره حجاب اجباری، در شبکههای اجتماعی پربازدید شده است.
Consulte Mais informação »
انتخابات ۱۴۰۳: پزشکیان «طرح نور» را «سیاهی» نامید؛ انتقاد از مشاوران قالیبافخبرسازترین فعالیت انتخابات ریاستجمهوری در روز جمعه، ۲۵ خرداد، اظهارات مسعود پزشکیان بود که برخوردهای پلیس برای اعمال حجاب اجباری با عنوان «طرح نور» را به «سیاهی» تشبیه کرد.
Consulte Mais informação »
آغاز مناظره نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری/ کارشناسان اقتصادی چه سوالاتی از نامزدها پرسیدند؟ +فیلماولین مناظره نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری چهاردهم در استودیوی محل مناظرات در رسانه ملی آغاز شد.
Consulte Mais informação »
جدول برنامههای تبلیغاتی امروز نامزدهای ریاست جمهوری در رسانه ملیسومین روز تبلیغات رادیویی و تلویزیونی نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری عصر امروز چهارشنبه آغاز میشود.
Consulte Mais informação »
۱۳ روز تا انتخابات؛ آغاز بارش وعدهها/توصیه عقلا به کاندیداهاامام جمعه تهران به نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری توصیه کرد از نظام بدگویی نکنند.
Consulte Mais informação »