روایت روحانی از انتخاب کابینه یازدهم؛ آن‌ها که قبول نکردند و آن‌ها که قبول نشدند

حسن روحانی Notícia

روایت روحانی از انتخاب کابینه یازدهم؛ آن‌ها که قبول نکردند و آن‌ها که قبول نشدند
Brasil Últimas Notícias,Brasil Manchetes
  • 📰 ilnanews
  • ⏱ Reading Time:
  • 231 sec. here
  • 5 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 96%
  • Publisher: 53%

رئیس دولت‌های یازدهم و دوازدهم در گزارشی روند انتخاب وزرای کابینه یازدهم را تشریح کرد.

پاسخ شهردار منطقه ۱۸ به ادعای اتمام قرارداد شهرداری با پیمانکارِ آسانسور قبل از حادثه/ وقتی داغداریم مجبوریم به حواشی هم بپردازیم!روز شنبه نهم تیرماه ۱۳۹۲ رسماً فرآیند انتخاب وزرا شروع شد. سرعت در انتخاب کابینه و آغاز به کار دولت تدبیر و امید اولین هدفگذاری من پس از ریاست‌جمهوری بود، چون تغییر سیاست‌ها را بدون تغییر مدیران ناممکن می‌دانستم و نمی‌خواستم کشور معطل دولت باشد.

جالب اینجاست که برخلاف گمانه‌زنی افکار عمومی و محافل سیاسی هیچ‌یک از این افراد که به کابینه دعوت شدند از سوی افراد ذی‌نفوذ سیاسی برای مسئولیتی که برعهده گرفتند، سفارش نشده بودند. نه آقای هاشمی سفارش آقای جهانگیری را کرده بود، نه آقای ناطق‌نوری سفارش آقای آخوندی را کرده بود. حتی آنان از انتخاب‌های من شگفت‌زده می‌شدند. برخی انتخاب‌ها البته قابل پیش‌بینی بود. مانند آقای نجفی برای وزارت آموزش و پرورش و آقای زنگنه برای وزارت نفت و حتی آقای ظریف برای وزارت امور خارجه.

موضوع اصلی این جلسه انتخاب وزرا بود. طبق عرف حداقل برای انتخاب وزرای خارجه، اطلاعات، دفاع و کشور لازم بود نظر ایشان را بدانم. این عرف کم‌وبیش درباره وزرای «آموزش و پرورش»، «علوم، تحقیقات و فناوری» و «فرهنگ و ارشاد اسلامی» و معاونت رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی هم توسعه یافته بود اما من کاری به این عرف‌ها نداشتم. من می‌خواستم کابینه‌ام مورد تأیید مقام رهبری باشد و ایشان دولت مرا دولت خودشان بدانند.

اما من در پی فردی بودم که در دوره دولت جدید بتواند با اقتدار و هماهنگی با دولت، دبیر شورای عالی امنیت ملی باشد. پیشنهاد اولیه من آقای ناطق‌نوری بود و پس از امتناع ایشان آقای محمد فروزنده هم این مقام را قبول نکردند. هیچ‌کدام از ما برای سود وارد سیاست و مبارزه نشده بودیم و حسن قاضی‌زادهٔ هاشمی با همهٔ مهارت و تخصص و دانش هنوز به عنوان عضو قدیمی نهاد جهاد سازندگی یک جهادی واقعی بود و زمان زیادی را به صورت رایگان در مناطق محروم برای خدمات پزشکی سپری می‌کرد، اما می‌خواست فاصله کار را به من نشان دهد و این در دولت ما محدود به او نبود. عمده وزیران و مدیران ارشد دولت من از جمله خود من درآمدشان در این هشت سال اگر کم نشد، زیاد هم نشد و عمدتاً از نهادهای بیرون دولت مانند دانشگاه حقوق می‌گرفتند.

بعد از ۴۶ سال در همان دیدار اول به عنوان رئیس‌جمهور، آقای صافی به من خطاب کردند و به حالت توصیه گفتند رابطه با دنیا را درست کنید. این حرفی بود که در همهٔ ۸ سال ریاست‌جمهوری از سوی ایشان تکرار شد و از کشورهای منطقه گرفته تا سایر کشورهای جهان را در برمی‌گرفت. این در حالی بود که مرام سیاسی آیت‌الله صافی همواره سنت‌گرایانه قلمداد می‌شد و نه آنچنان که مخالفان بهبود روابط با جهان این نوع حرف‌ها را غرب‌گرایانه می‌خوانند.

شنبه پانزدهم تیرماه ۹۲ با سردار عزیز جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دیدار کردم. او خواستار روابط نزدیک دولت و سپاه بود و من هم که از گذشته با نیروهای مسلح مرتبط بودم از این راهبرد استقبال کردم اما آن را مشروط به پذیرش یک واقعیت کردم و آن واقعیت این بود که آقای جعفری تحریکات دوستانش در سپاه علیه من در دوران نامزدی را بپذیرد، دوستانی که در خبرگزاری‌ها و رسانه‌ها و نشریه‌ها و دیگر نهادهای سپاه مخالف پیروزی من بودند.

در واقع از نهم تیرماه تا نهم مردادماه به مدت یک ماه تمام مشاورین من در همان کمیته‌های چهارگانه «سیاسی-امنیتی»، «سیاست خارجی»، «اقتصادی» و «اجتماعی-فرهنگی» دست به مشورت گسترده‌ای برای پیشنهاد وزیران زده بودند. دایره مشورت‌ها گسترده بود. از آقای احمد توکلی تا مسعود نیلی در اقتصاد و از آقای غلامعلی حدادعادل تا احمد مسجدجامعی در فرهنگ و از محمدرضا باهنر تا غلامحسین کرباسچی در سیاست طرف مشورت قرار گرفته بودند.

جالب اینجاست که آقای شمخانی هم فکر نمی‌کرد من ایشان را معرفی کنم چون دامادشان در جریان انتخابات علیه شخص من فعال بود، اما می‌گفتند دامادش را قبول ندارد و با او رابطه ندارد! برای من البته این، مسالهٔ مهمی نبود. در نهایت پس از شهردار شدن آقای قالیباف خانم معصومه ابتکار که سابقه ریاست این سازمان را داشت به معاونت رئیس‌جمهور و ریاست حفاظت محیط‌زیست انتخاب کردم. البته اول فکر کردم در صورت پذیرش ریاست این سازمان از سوی آقای قالیباف، خانم ابتکار را به معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور منصوب کنم. اما خانم ابتکار خودش هم مایل بود به سازمان محیط‌زیست بازگردد.

در دیدار دیگری که همان روز با آقای احمدی‌مقدم فرمانده نیروی انتظامی داشتم هم به تخریب‌های انتخاباتی این نهاد علیه خودم اشاره کردم و همان بحث‌هایی ردوبدل شد که با فرمانده سپاه پاسداران و رئیس سازمان صداوسیما داشتم. جالب بود که آقای احمدی‌مقدم برخلاف رسم و رسوم این دیدارها، یکی از فرماندهان ناجا که در برنامه‌های تخریبی علیه من و از جمله در حادثهٔ روز دوشنبه قبل از انتخابات نقش مستقیمی داشت به همراه نیاورده بود.

کادر قدیمی وزارت اطلاعات البته می‌توانستند به ما در این تحولات امنیتی کمک‌های زیادی کنند: آقای علی یونسی ، آقای سیدرضا صالحی‌امیری آقای محمد شریعتمداری که ابتدا معاون اجرایی رئیس‌جمهور شد و سپس به وزارت صمت و وزارت کار و رفاه رفت و آقای علی ربیعی که در دولت یازدهم وزیر کار و رفاه بود و شناخت خوبی از مسائل کارگری داشت.

من البته به بحران کالاهای اساسی در کشور در پایان دولت دهم هم بی‌توجه نبودم، فردای آن روز با حضور آقایان نهاوندیان، نیلی، ترکان و محمد شریعتمداری کارگروهی اقتصادی با محوریت تأمین کالاهای اساسی تشکیل دادم تا بدون دست‌درازی به صندوق توسعه ملی بتوانیم مشکل مردم را حل کنیم و چنان‌که خواهیم دید بدون یک دلار برداشت کالاها تأمین شد و از این صندوق جلوی این برداشت را گرفتیم.

Resumimos esta notícia para que você possa lê-la rapidamente. Se você se interessou pela notícia, pode ler o texto completo aqui. Consulte Mais informação:

ilnanews /  🏆 10. in İR

Brasil Últimas Notícias, Brasil Manchetes

Similar News:Você também pode ler notícias semelhantes a esta que coletamos de outras fontes de notícias.

روایت حسن روحانی از انتخاب کابینه یازدهم؛ گزینه اول وزارت آموزش و پرورش زن بود قبول نکردند/ اولین وزیری که قطعی شد ظریف بود/ ناطق نوری هم وزارت کشور را قبول نکردروایت حسن روحانی از انتخاب کابینه یازدهم؛ گزینه اول وزارت آموزش و پرورش زن بود قبول نکردند/ اولین وزیری که قطعی شد ظریف بود/ ناطق نوری هم وزارت کشور را قبول نکردروز شنبه نهم تیرماه ۱۳۹۲ رسماً فرآیند انتخاب وزرا شروع شد. سرعت در انتخاب کابینه و آغاز به کار دولت تدبیر و امید اولین هدفگذاری من پس از ریاست‌جمهوری بود، چون تغییر سیاست‌ها را بدون تغییر مدیران ناممکن می‌دانستم و نمی‌خواستم کشور معطل دولت باشد.
Consulte Mais informação »

اخبار سیاسی ۳۰ تیر؛ نجات ناو سهند/پیشنهادها و توصیه‌ها برای کابینه چهاردهماخبار سیاسی ۳۰ تیر؛ نجات ناو سهند/پیشنهادها و توصیه‌ها برای کابینه چهاردهم«دیدارها با رئیس جمهور منتخب»،‌ «نجات ناو سهند» و «چینش کابینه چهاردهم» از موضوعات مهم خبری سی‌اُم تیر ۱۴۰۳ حوزه سیاست بود که می‌توانید در گزارش زیر مشروح آنها را بخوانید.
Consulte Mais informação »

اخبار سیاسی ۳۰ تیر؛ نجات ناوچه سهند/پیشنهادها و توصیه‌ها برای کابینه چهاردهماخبار سیاسی ۳۰ تیر؛ نجات ناوچه سهند/پیشنهادها و توصیه‌ها برای کابینه چهاردهم«دیدارها با رئیس جمهور منتخب»،‌ «نجات ناوچه سهند» و «چینش کابینه چهاردهم» از موضوعات مهم خبری سی‌اُم تیر ۱۴۰۳ حوزه سیاست بود که می‌توانید در گزارش زیر مشروح آنها را بخوانید.
Consulte Mais informação »

اخبار سیاسی ۱۱ مرداد؛ ادامه واکنش‌ها به شهادت«هنیه»/اخبار امروز رئیس‌جمهوراخبار سیاسی ۱۱ مرداد؛ ادامه واکنش‌ها به شهادت«هنیه»/اخبار امروز رئیس‌جمهور«شهادت اسماعیل هنیه»، «ادامه دیدارها و فعالیت‌های رئیس‌جمهور نهم» از موضوعات مهم خبری یازدهم مرداد ۱۴۰۳ حوزه سیاست بود که می‌توانید در گزارش زیر مشروح آنها را بخوانید.
Consulte Mais informação »

غفلت غم‌انگیز والدین از تمجید فرزندانغفلت غم‌انگیز والدین از تمجید فرزندانویدئویی در شبکه‌های‌اجتماعی پربازدید شده که از نوجوانان می‌پرسد: «آخرین باری که پدر و مادرت ازت تعریف کردن، کی بوده؟» و همه آن‌ها پاسخ می‌دهند که یادم نیست!
Consulte Mais informação »

آیین خیمه‌برداری نوش‌آباد روایتی مختصر از کربلاآیین خیمه‌برداری نوش‌آباد روایتی مختصر از کربلابرپایی آیین سنتی و مذهبی خیمه برداری که عصر یازدهم محرم هر سال، در نوش آباد برگزار می‌شود، روایت مختصری از خاطره کرب و بلا در سال ۶۱ هجری است.
Consulte Mais informação »



Render Time: 2025-02-25 08:03:11