سفر اخیر رئیس جمهوری ایران به پاکستان، قرارداد خط لوله گازی بزرگ میان ۲ کشور همسایه را که به دلایل مختلف، با تاخیرهایی روبرو شده است، در کانون توجهات قرار داد.
به گزارش ایسنا، ابراهیم رئیسی، نخستین رئیس جمهوری ایران است که از سال ۲۰۱۷ به این سو، به پاکستان سفر کرده است. در بیانیه مشترکی که در جریان سفر هفته گذشته دکتر رئیسی به پاکستان منتشر شد، دو کشور بر اهمیت همکاری در حوزه انرژی، تجارت برق، خطوط انتقال نیرو و پروژه خط لوله گازی آی پی که با عنوان خط لوله صلح هم شناخته میشود، تاکید کردند.
دولت پاکستان که ذخایر ارزی خارجی چندانی برای پوشش واردات به مدت طولانی ندارد، به شدت در تلاش برای مدیریت بحران تراز پرداخت و کنترل کردن تورم است. در همین راستا، وزارت بازرگانی پاکستان در سال گذشته، اعلام کرد دولت فرمان ویژهای را برای تجارت تهاتری برخی از کالاها از جمله نفت و گاز طبیعی با افغانستان، ایران و روسیه صادر کرده است. در آن زمان، ساجد امین، معاون مدیر موسسه سیاست توسعه پایدار گفت: پاکستان میتواند از واردات نفت و انرژی از روسیه و ایران بدون افزودن به تقاضای دلاری بهره ببرد.
کلید پروژه خط لوله گاز در سال ۲۰۱۰ و با هدف انتقال گاز از میادین پارس جنوبی در ایران برای تامین انرژی پاکستان زده شد؛ پروژهای که بهرغم تکمیل در ایران، در پاکستان با تاخیر همراه بوده است. طبق قرارداد خرید و فروش گاز که در ژوئن سال ۲۰۰۹ امضا شد، مقرر شد ایران روزانه ۷۵۰ میلیون تا یک میلیارد فوت مکعب گاز طبیعی به پاکستان صادر کند. اما با وجود تکمیل ساخت یک خط لوله ۹۰۰ کیلومتری توسط ایران در سال ۲۰۱۱، این پروژه متوقف مانده است.
خواجه آصف، ماه گذشته هم به اظهارات دونالد لو، دستیار وزیر خارجه آمریکا که اعلام کرده بود آمریکا فعالانه با پروژه خط لوله گاز ایران و پاکستان مخالف است، واکنش نشان داده بود و با تاکید بر اینکه پاکستان حق دارد از توافق اقتصادی با تهران بهره مند شود، گفته بود آمریکا باید چالشهای پاکستان را در واردات انرژی با قیمت بالا از بازارهای بینالمللی، در نظر بگیرد.
آمریکا تلاش کرده است پاکستان را به سمت جایگزینهای سبز سوق دهد و سازمان توسعه این کشور کمک کرده است از سال ۲۰۱۰، حدود چهار هزار مگاوات انرژی پاک به شبکه برق پاکستان اضافه شود.طبق تحلیل روزنامه آمریکایی «هیل»، از دست دادن گاز ایران برای پاکستان، ممکن است از نقطه نظر تجاری، به نفع آمریکا باشد زیرا همان طور که اروپا پس از خرابکاری در خط لوله گازی نورد استریم روسیه و لغو خط لوله گازی «ایست مِد»، به گاز آمریکا وابسته شد، پاکستان هم به گاز طبیعی مایع آمریکا، وابستگی پیدا خواهد کرد.
Brasil Últimas Notícias, Brasil Manchetes
Similar News:Você também pode ler notícias semelhantes a esta que coletamos de outras fontes de notícias.
خوشبینی پاکستان درباره تکمیل خط لوله گاز با ایران بهرغم هشدار آمریکاوزیر دفاع پاکستان درباره تکمیل خط لوله گاز ایران-پاکستان بهرغم هشدارهای آمریکا، ابراز خوشبینی کرد.
Consulte Mais informação »
پاکستان: هیچ مانعی نباید پروژه خط لوله انتقال گاز با ایران را متوقف کندبه گزارش شبکه شرق، وزیر دفاع پاکستان بهرغم هشدار آمریکا درباره روابط تجاری و اقتصادی با ایران در پی امضای تفاهمنامههای همکاری میان تهران و اسلامآباد طی سفر رییسجمهور ایران به پاکستان، گفت که هیچ مانعی نباید پروژه خط لوله انتقال گاز میان دو کشور را متوقف کند.
Consulte Mais informação »
وزیر دفاع پاکستان نسبت به تکمیل خط لوله مشترک گاز با ایران ابراز امیدواری کردوزیر دفاع پاکستان به رغم هشدارهای ایالات متحده مبنی بر همکاری گازی این کشور با جمهوری اسلامی، ابراز امیدواری کرد که تکمیل خط لوله گاز ایران و پاکستان بدون هیچ مانعی به سرانجام برسد.
Consulte Mais informação »
ارسال پیام آمریکا به اوکراین با تحریمهای جدید علیه مسکوسفیر روسیه در آمریکا تأکید کرد که تحریمهای جدید آمریکا علیه مسکو ارسال این پیام به مقامات اوکراینی است که با آغاز گفتوگوهای صلح با روسیه موافقت نکنند.
Consulte Mais informação »
پاکستان بر حق واردات گاز از ایران تاکید کردوزارت خارجه پاکستان اعلام کرد پاکستان برای ساخت خط لوله واردات گاز طبیعی از ایران، نیازی به معافیت از تحریمها ندارد.
Consulte Mais informação »
سایه تحریمها بر طرح احداث خط لوله گاز ایران و پاکستان؛ آمریکا در مورد خطر تجارت با تهران هشدار دادخبرگزاری رویترز: اجرای قرارداد بزرگ خط لوله گاز بین دو کشور همسایه که در بیانیه به آن اشاره شد، به دلیل مسائل ژئوپولیتیکی و تحریمهای بینالمللی با تاخیر مواجه شده است.
Consulte Mais informação »