روند ثبتنام و سپس بررسی صلاحیت داوطبان نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ایران در حالی برگزاری میشود، که در دورههای گذشته همواره انتقادهایی نسبت به چنین روندی مطرح بوده است.
علی لاریجانی که داوطلب نامزدی این دوره از انتخابات ریاستجمهوری شده، در دوره گذشته رد صلاحیت شده بودروند ثبتنام و سپس بررسی صلاحیت داوطبان نامزدی در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران در حالی برگزاری میشود، که در دورههای گذشته همواره انتقادهایی نسبت به چنین روندی مطرح بوده است.
در مدل ریاستی، مثل فرانسه یا آمریکا، رئیسجمهور با رأی مستقیم مردم انتخاب میشود و قدرت اصلی اجرایی را در دست دارد. در جمهوری اسلامی، رئیسجمهور همواره با رای مستقیم انتخاب شده، اما تا پیش از بازنگری در قانون اساسی در سال ۱۳۶۸، مقام نخستوزیری نیز وجود داشت و به ویژه با وجود مقام رهبری، ریاستجمهوری یک مقام نسبتاً بدون قدرت محسوب میشد.
پس از طرح این احتمال، مصطفی تاجزاده، عضو سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی که اکنون زندانی است، پیشنهاد کرد که سمت رهبری و ریاست جمهوری در هم اذعام شوند.در دموکراسیهایی که دارای نظام ریاستی هستند، تأیید نامزدی هر داوطلب برای به دست آوردن مقام ریاستجمهوری متفاوت است. انتخاب رئیسجمهور فرانسه تا سال ۱۹۶۲ به صورت غیرمستقیم بود، اما از آن سال تاکنون به طور متوسط، در هر دوره انتخابات ریاست جمهوری فرانسه، نامزدی حدود ۱۰ نفر تأیید شده است.
اما در سالهای اخیر، به دلیل تضعیف احزاب سنتی چپ و راست، برخی چهرههای سیاسی برای ورود به عرصه انتخابات شخصا تشکل سیاسی خاص خود را به راه انداختند و خود را از آن تشکل داوطلب نامزدی در انتخابات ریاستجمهوری کردند. در ابتدا حمایت ۱۰۰ مقام منتخب کافی بود اما در سال ۱۹۷۶، برای سختتر شدن نامزدی در انتخابات، تعداد مورد نیاز حامیها به ۵۰۰ افزایش یافت.
به همین دلیل، هر مقام منتخب برای حمایت از یک داوطلب معمولاً برای افکار عمومی توضیح میدهد که چرا از او حمایت کرده است. لیونل ژوسپن، دیگر نخستوزیر پیشین فرانسه، نیز در سال ۲۰۱۲ پیشنهاد گرفتن حمایت از شهروندان را مطرح کرد، به این شیوه که هر داوطلب برای نامزدی رسمی، حداقل ۱۵۰ هزار امضای حمایت از شهروندان عادی جمعآوری کند.در جمهوری اسلامی، تأیید نامزدی انتخابات ریاستجمهوری در دو مرحله و از سوی دو نهاد وزارت کشور و شورای نگهبان انجام میشود.
همچنین از آنجا که احزاب در ایران فعالیت آزادانه ندارند و فعالیتهای حزبی در ایران مثل دموکراسیهای جهان وجود ندارد، چهرههای سیاسی نیز معمولاً به صورت انفرادی وارد کارزارهای انتخابات میشوند و بعداً حمایت برخی تشکلها را به دست میآورند.
Brasil Últimas Notícias, Brasil Manchetes
Similar News:Você também pode ler notícias semelhantes a esta que coletamos de outras fontes de notícias.
بازتاب دور دوم انتخابات مجلس در رسانههای خارجیهمزمان با برگزاری دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و در ایران رسانههای غربی با فرافکنی تلاش کردند تا حضور مردم در این دوره از انتخابات را کمرنگ جلوه دهند.
Consulte Mais informação »
اگر «خیام» را یک فرد خوشگذران بدانیم به او ظلم کردهایمیک استاد ادبیات گفت: خیام هرگز یک فرد خوشگذران و بیخیال نیست و اگر او را یک شاعر شادزی و خوشباش بدانیم برداشتی غربی از او کرده و در حقش ظلم کردهایم.
Consulte Mais informação »
بیش از ۲۳۰ کنشگر سیاسی و اجتماعی خواستار گذار به دموکراسی و تفکیک دین و دولت شدندبیش از ۲۳۰ فعال سیاسی و اجتماعی در بیانیهای، خواستار «وفاق ملی پیرامون گذار به دموکراسی»، «تفکیک دین و دولت» و برقراری «حاکمیت قانونبنیاد، آزادی و عدالتمحور» در ایران شدند.
Consulte Mais informação »
قیومی: انتخابات تمام الکترونیک نشان دهنده دموکراسی واقعی استفرماندار تهران گفت: انتخابات تمام الکترونیک نشان دهنده دموکراسی واقعی و مردم سالاری دینی است و قانون جدید انتخابات نقش بسزایی در تسهیل گری فرآیند اخذ رای داشت.
Consulte Mais informação »
پراپ تریدینگ چیست؟ راهنمای جامع پراپ تریدینگ چیست؟ پراپ تریدینگ (Prop Trading) نوعی سرمایه‌گذاری و فعالیت در بازارهای مالی است که در آن، یک شرکت تجاری (معمولاً یک بانک،
Consulte Mais informação »
خبرگاه؛ 'آمادهباش' در چند استان برای مقابله با سیل احتمالیبه گفته سخنگوی سازمان مدیریت بحران ایران، در استانهای شمالی، غربی و شمال غربی کشور نیروهای امدادی برای مقابله با وقوع احتمالی سیلاب در حالت 'آمادهباش' قرار گرفتهاند.
Consulte Mais informação »